Tukea opiskeluun

Karjaan lukio tarjoaa monenlaista tukea opiskelijoilleen. Yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Ryhmänohjaaja seuraa oman ryhmänsä opiskelijoiden opintojen etenemistä ja poissaoloja. Tarvittaessa voit kääntyä myös rehtorin puoleen.

Erityisopettaja Mari Hotti: Erityisopettaja tukee opiskelijoita samanaikaisopettajana oppitunneilla sekä yksilötapaamisissa, joissa voidaan esim. yhdessä miettiä sopivia opiskelutekniikoita ja ajanhallintaa sekä tarvittaessa ottaa käyttöön vaikkapa äänikirjat. Erityisopettaja toteuttaa myös erilaisia testauksia, mm. lukiseulan ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Oppimisen tukeen on oikeus jokaisella opiskelijalla, jolla on jostain syystä vaikeuksia suoriutua opinnoistaan. Erityisopettaja suunnittelee yhdessä opiskelijan kanssa tukitoimet, jotka kirjataan opiskelijan pyynnöstä henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan. Lukiossa toimiviksi todettujen tukitoimien perusteella voidaan hakea myös ylioppilaskirjoituksiin erityisjärjestelyjä. Erityisopettajan saa kiinni Wilman kautta ja sähköpostitse.

Opinto-ohjaaja Eira Merenmies: Opo suunnittelee opiskelijan kanssa opinto-ohjelman ja auttaa jatko-opintojen suunnittelussa. Hän antaa tietoja ja opastusta sopimuksen mukaan henkilökohtaisesti ja pienryhmissä sekä oppitunneilla. Kaikki kurssimuutokset tehdään opinto-ohjaajan kautta.

Terveydenhoitaja Minna Möller: Terveydenhoitaja kutsuu kaikki lukion ensimmäisn lukuvuoden opiskelijat terveystapaamiseen. Yksilöllisiä terveystapaamisia järjestetään aina tarpeen mukaan koko lukioajan. Lääkärintarkastus järjestetään yleensä toisena opiskeluvuonna. Kutsuntavelvollisille lääkärintarkastus tehdään kutsuntavuonna. Jokaisena arkipäivänä toimii vastaanotto ilman ajanvarausta klo 11-12. Avoimen vastaanoton ulkopuolella vastaanotto toimii ajanvarauksella. Ajan voi varata Wilman, sähköpostin tai puhelimen välityksellä (puhelu, tekstiviesti, WhatsApp).

Psykologi Sari Sevón: Psykologi tapaa oppilaita koululla ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä itse laittamalla viestiä Wilmassa, soittamalla, sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Koulupsykologiin voi olla yhteydessä jos on huolta opinnoissa jaksamisesta, ahdistuneisuudesta, masennuksesta tai muuten psyykkisestä voinnista. Koulupsykologi voi myös tutkia oppimisenvaikeuksia.

Koulukuraattori Maija Veskoniemi: Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin, hyvinvointiin ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Yhteydenotot Wilma-viestillä, sähköpostitse tai puhelimitse (puhelu, tekstiviesti, WhatsApp). Tapaamisajankohta sovitaan opiskelijan kanssa.

Karjaan lukion tutoropiskelijat auttavat ja neuvovat lukion 1. vuoden opiskelijoita. Heiltä voi kysyä neuvoa opiskelun arjessa.

RP19b

”Surrealistinen omakuva” (2019), tekijä: Rosa Piirainen, 19b.