Tukea opiskeluun

Karjaan lukio tarjoaa monenlaista tukea opiskelijoilleen. Yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Ryhmänohjaaja seuraa oman ryhmänsä opiskelijoiden opintojen etenemistä ja poissaoloja. Tarvittaessa voit kääntyä myös rehtorin puoleen.

Opinto-ohjaaja Eira Merenmies: Opo suunnittelee opiskelijan kanssa opinto-ohjelman ja auttaa jatko-opintojen suunnittelussa. Hän antaa tietoja ja opastusta sopimuksen mukaan henkilökohtaisesti ja pienryhmissä sekä oppitunneilla. Kaikki kurssimuutokset tehdään opinto-ohjaajan kautta.

Terveydenhoitaja Minna Möller: Terveydenhoitaja kutsuu kaikki lukion ensimmäisen lukuvuoden opiskelijat terveystapaamiseen. Yksilöllisiä terveystapaamisia järjestetään aina tarpeen mukaan koko lukioajan. Jokaisena arkipäivänä toimii vastaanotto ilman ajanvarausta klo 11-12. Avoimen vastaanoton ulkopuolella vastaanoton saa ajanvarauksella. Ajan voi varata Wilman, sähköpostin tai puhelimen välityksellä (puhelu, tekstiviesti, WhatsApp).

Psykologi Sari Sevón: Psykologi tapaa oppilaita koululla ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä itse laittamalla viestiä Wilmassa, soittamalla, sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Koulupsykologiin voi olla yhteydessä jos on huolta opinnoissa jaksamisesta, ahdistuneisuudesta, masennuksesta tai muuten psyykkisestä voinnista. Koulupsykologi voi myös tutkia oppimisenvaikeuksia.

Koulukuraattori Maija Veskoniemi: Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin, hyvinvointiin ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Yhteydenotot Wilma-viestillä, sähköpostitse tai puhelimitse (puhelu, tekstiviesti, WhatsApp). Tapaamisajankohta sovitaan opiskelijan kanssa.

Karjaan lukion tutoropiskelijat auttavat ja neuvovat lukion 1. vuoden opiskelijoita. Heiltä voi kysyä neuvoa opiskelun arjessa.

RP19b

”Surrealistinen omakuva” (2019), tekijä: Rosa Piirainen, 19b.