Maantiedettä Raaseporissa – Åminneforsin ”hyötykäyttökenttä”

Maantieteen geomedian kurssilla (GE4 Geomedia – tutki, osallistu ja vaikuta) kurssilaiset tekevät joko tutkielman tai projektin alueesta tai maantieteellisestä ilmiöstä. Abiturientti Pessi Kyander dokumentoi Raaseporissa sijaitsevan Åminneforsin hyötykäyttökentän ympäristöä. Video on hänen kurssityönsä tammikuulta 2021.

Katso lyhytdokumentti Åminneforsin ”hyötykäyttökenttä” (7 min) YouTubesta!

Abien huoltajailta 20.1.2021

Kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijoiden huoltajille/vanhemmille järjestetään Abien huoltajailta keskiviikkona 20.1.2021 klo 18-19 etänä.

Tapaamisessa käydään läpi abiturienttien aikataulu, jossa näkyvät mm. ylioppilaskirjoituksiin valmistavat preliminäärikokeet, lukuloma ja itse ylioppilaskoepäivät sekä määräpäivät, joihin mennessä kirjoitettavat aineet ja lukion oppimäärän on oltava valmis. Tulosten selviäminen ja lakkiaiset ovat myös mukana listalla. Aikataulun lisäksi esitellään korkeakouluhakua. Aikaa varataan myös kysymyksille ja keskustelulle.

Karjaan lukiosta huoltajailtaan osallistuvat rehtori, opinto-ohjaaja ja abien ryhmänohjaajat. Tilaisuus toteutetaan etänä Google Meetissä, jonka käyttäminen ei vaadi kirjautumista. Linkki Meetiin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla vasta 10-15 min ennen tilaisuuden alkua.

Abin huoltaja/vanhempi, osallistuaksesi täytä tämä ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen päättyy ma 18.1. klo 8. Tervetuloa mukaan!

rehtori Sanna Laitila
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@raasepori.fi

Ykkösten jouluaistimuksia ja rehtorin joulutervehdys

Musiikin ja kuvataiteen ykköskurssilaiset loivat videon ”Ykkösten jouluaistimuksia”. Tekijät ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Video on nähtävillä YouTubessa lukuvuoden loppuun asti (kesäkuu 2021).

Karjaan lukion joululoma alkaa perjantaina 18.12.2020 klo 10.45. Etäopetuksen vuoksi yhteistä joulujuhlaa ei pidetä. Kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021 lähiopetuksessa lukujärjestyksen mukaisesti.

Lapsen oikeuksien päivä 2020

Perjantaina 20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää ja juhlitaan YK:n lasten oikeuksien sopimusta. 20.11.1989 YK:n yleiskokous hyväksyi lapsen oikeuksien sopimuksen. Siinä lapsella tarkoitetaan jokaista alle 18-vuotiasta. Tänä vuonna lapsen oikeuksien päivä on saanut ensi kertaa vakiintuneen liputuspäivän aseman, minkä johdosta liput nostetaan salkoon lasten kunniaksi.

Raaseporin kaupunginjohtaja toivottaa lapsille hyvää juhlapäivää tämän videon välityksellä.

Joey Butler – our exchange student from Australia

Australian lippuIn 2020, Karjaan lukio upper secondary school has had an exchange student from Australia, Joseph ”Joey” Butler:

”I come from Newcastle, Australia, which is the 7th biggest city in Newcastle. It is a coastal city with a population of around 25000 people. The city is well known for its beaches and port. It sits next to the hunter river and in the hunter valley, which is the only valley through the great dividing range. I have come to Finland on exchange with the Rotary Youth Exchange and am being hosted by the Rotary Club of Karjaa. I have lived with four different host families, and I switch every three months. My first host family was in Bollsta, where I lived with the family Borg. Then I moved to Karjaa and lived with other families, now with the family Knaapinen.

I chose Finland because I wanted to go somewhere cold and far away and Finland has all the sports I wanted to play. Finland also seemed like an interesting place to go because of how different it is from Australia. I knew a bit about Finland before coming as my friend had gone on exchange to Finland before. I think Finland was a great choice for a place to go as an exchange student. A big difference when I came here was the Finnish school system as it is very different from Australia because, in Finland, it’s a lot more casual with no school uniforms and less strict rules. I have played floorball and ice hockey in Finland and have made friends with many Finnish people. I have also been going to the sauna and trying to experience the Finnish culture.

My advice for anyone thinking about going on exchange is to do it because it is a great experience, and you will enjoy it!”