Lukiolaisten uupumus kiireisessä lukioarjessa

Tänään pidettiin syksyn ykkösjakson viimeiset oppitunnit. Maanantaina 29.9. alkaa koeviikko, jonka aikana lukiolaiset tekevät kurssikokeita tai osoittavat muuten osaamistaan. Osalla opiskelijoista lukujärjestys on ollut työntäyteinen.

Välillä kuitenkin tuntuu, että unohtuu se tosiasia, ettei kesä yläasteen ja lukion välillä ole muuttanut näitä 15-16 vuotiaita lukion aloittelevia nuoria roboteiksi, joiden kovalevy pystyy käsittelemään montaa asiaa samaan aikaan väsymättömästi.

kirjoittaa Karjaan lukion opiskelija Anna Nousiainen äidinkielen esseessään Lukiolaisten uupumus kiireisessä lukioarjessa.

Tietoa ylioppilasjuhlista 29.8.!

Karjaan lukion ylioppilasjuhlat kevään 2020 ylioppilaille järjestetään lauantaina 29.8. klo 11-12 koulun Hilding Ekelund -salissa (HE-sali). Covid-19-tilanteen vuoksi:

• Tilaisuus ei ole avoin kaikille, vaan sinne on pitänyt ilmoittautua etukäteen. Jotta juhla voidaan järjestää turvallisesti, vieraiden määrä on rajoitettu korkeintaan neljään vieraaseen per ylioppilas.
  • Vieraita pyydetään käyttämään kasvomaskia.
  • Istumapaikat on merkitty valmiiksi perhekunnittain ilmoittautumistietojen perusteella.
  • Kättelyt, onnitteluhalaukset, yhdessä laulaminen ja ryhmävalokuvat jäävät valitettavasti pois.
  • Oireisena tilaisuuteen ei saa osallistua.
  • Alueellista pandemiatilannetta seurataan tiiviisti, ja muutokset ovat edelleen mahdollisia.

Ylioppilaita pyydetään saapumaan koululle kenraaliharjoituksiin perjantaina 28.8. klo 18.

Lisätietoja: rehtori Sanna Laitila, p. 044 744 6681

Ensimmäisen lukiopäivän ohjelma

Tervetuloa aloittamaan Karjaan lukion lukuvuotta torstaina 13.8.2020 klo 9.00!

1. ja 2. vuoden opiskelijat eli ryhmät 20a, 20b, 19a ja 19b saapuvat Hilding Ekelund -saliin. Ryhmä 18a aloittaa luokassa 207, ryhmä 18b luokassa 107 ja ryhmä 17 opon työhuoneessa.

Ota mukaasi tietokoneen lisäksi tarvittavat oppikirjat. Ensimmäisenä lukiopäivänä 1. vuoden opiskelijoilla on lukujärjestyksen mukaista opetusta klo 13.00-15.00. Jatkavilla opiskelijoilla lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa jo klo 11.30. Kaikkien työpäivä päättyy klo 15.00.

Ryhmän 20a tai 20b opiskelija, täytä tämä it-taitojen kartoituskysely opotuokion jälkeen.

pexels-lumn-351961

Kuva: Lum3n, http://www.pexels.com

Karjaan lukioon hyväksytyt uudet opiskelijat 2020

Onnittelut Karjaan lukioon valituille!

Aldali, Ahmad Moamar
Wikholm, Jan-Erik Oliver
Yli-Tepsa, Helmi Maria
Öhrnberg, Leo Aleksis Aarre

Yhteensä 40 opiskelijaa, joista yhdeksän opiskelijaa ei halua nimeään julki.

Opiskelupaikka vastaanotetaan Opetushallituksen lähettämän sähköpostilinkin kautta, kirjautumalla Opintopolkuun tai ottamalla yhteyttä Karjaan lukion kansliaan. Paikan voi vastaanottaa heti, ja se on tehtävä viimeistään torstaina 25.6.2020. Kaikki valitut saavat lähipäivinä Karjaan lukiolta kirjepostia liittyen opintojen aloittamiseen.

Tervetuloa Karjaan lukioon, elokuussa nähdään!