Suositeltu artikkeli

Sisäilmatiedote 16.8.2018

Kesällä 2018 tehdyt toimenpiteet

A-talo

A-talossa on tehty ON-line mittaus kesä-elokuussa. Mittauksessa selviävät lämpötilat, kosteudet, painesuhteet, VOC-pitoisuudet ja hiilidioksidiarvot. Mittausta jatketaan vielä syksyn mittaan. Sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen, joten on hyvä, että aineistoa on vaihtelevista olosuhteista.
Mittaustulokset tähän mennessä ovat osoittaneet, että ilmanvaihto toimii.  Rakennus ja rakennustekniikka ovat hyvässä kunnossa. Tutkimus ei anna aihetta lisätoimenpiteille.

B-talo
Käytävän ikkunat toisessa kerroksessa on vaihdettu.
Musiikkiluokan lattia on purettu ja uusittu, seinäpinnat maalattu ja akustiikkalevyt uusittu.
Ilmanvaihtoa on lisätty ja se on varustettu lämmön talteenotolla. Valaisimet on myös uusittu.
Kotitalous- ja tekstiililuokat on tiivistetty ulkovaippaa vasten ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa Ardex -ohjeiden mukaisesti. Työ valmistui heinäkuun lopussa.  Korjausmenetelmän toimivuus tarkastettiin kaasumerkkiainekokeella.  Rakennuksen rakentamisajankohtaan nähden korjausmenetelmä toimii.
Tiloissa on suoritettu tehostettu siivous. Myös yläpinnat on puhdistettu.  Ilmanvaihto käy täysillä vuorokauden ympäri.

Koska korjaustoimenpiteet valmistuivat juuri ennen koulun alkua, saattaa ilmassa vielä olla korjaustöistä peräisin olevia hiukkasia.

Yleistä
Ikkunat voidaan vapaasti avata, mikäli tuntuu siltä, että happi loppuu tilassa.  Olisi suotavaa, että oppilaat viettäisivät välitunnit mahdollisimman paljon ulkona. Voimakkaiden hajusteiden käyttöä tulisi myös välttää.

Korjaustoimenpiteiden vaikutusta seurataan kaiken aikaa.  Seuraava tiedote annetaan viikolla 42.

Lisätietoja antavat:

Rakennusterveysasiantuntija Kari Yli-Muilu, puh: 040 195 5644, sähköposti: kari.yli-muilu@baumedi.fi

Terveystarkastaja Johanna Holmberg, puh: 040 700 3275, sähköposti: johanna.holmberg@symi.fi

Rehtorit

Karjaan lukion hyvinvointipäivä piristi marraskuuta

Viime keskiviikkona (7.11.18) Karjaan lukiossa järjestettiin hyvinvointiteemapäivä, joka koostui lukion opettajien sekä joidenkin opiskelijoiden pitämistä pajoista. Päivän päätteeksi opiskelijat  pääsivät Karjaan ruotsinkielisen lukion kanssa katsomaan elokuvan BlackkKlansman Bio Pallaksessa.

“Lukio halusi järjestää   hyvinvointipäivän marraskuun piristämiseksi.” Asta Holmström

Hyvinvointipäivä järjestettiin osittain vastaavan keväällä järjestetyn tapahtuman keräämän suosion takia. Keväällä järjestäjinä oli opiskelijakunnan hallitus, mutta tällä kertaa mukana olivat myös lukion opettajat sekä pari oppilasta, jotka eivät ole opiskelijakunnan hallituksen jäseniä. Lukion rehtori Asta Holmströmin mukaan päivän tarkoitus oli piristää marraskuuta.

Oppilaat saivat valita monenlaisista eri pajoista. Enemmän liikunnasta kiinnostuneille oppilaille löytyi sählyä, koripalloa, tanssia ja muita sisäpelejä. Ja niille, jotka halusivat viettää päivän rauhallisemmin, löytyi pajoja lautapeleille, rentoutumiselle ja hengailulle. Hyvinvointipäivänä tarjoiltiin myös hedelmiä, pähkinöitä ja juotavaa, ja opiskelijakunnan hallitus myi leivoksia.

Oppilaat pitivät tapahtumaa mukavana ja onnistuneena.

Emil Sipinen

Kuvat Pessi Kyander

Mauricio Gutierrez – vaihto-opiskelija Perusta

Hello, my name is Mauricio Gutierrez, I´m from Peru, I´m an exchange student from Rotary Club and I will be here in Karjaan Lukio for eleven months. I choose Finland because many years ago something about this country called my attention. First of all, best education in the world, and I’m starting to understand why it is. Then, it comes more like weather things, like snow, forest and lakes. Where i live, in the southern part of Peru, we don’t have any of these things. I love to walk in the forest, swim in the lakes, and be in the sauna. The weather in Finland it’s just too cold for me, we are not even in autumn and i’m freezing, i can’t imagine the temperature in winter. I’m living now in Karjaa with my host family. My hobbies now in summer and autumn time is just do exercise, gym and taekwondo till winter. Sometimes i go with my family and pick up some mushrooms, apples and anything that you can find in the forest. I hope to learn finnish language as soon as possible so that i can communicate easily with finnish people.

TUTORIT ALOITTAVAT

Lukion tutortoiminta käynnistyy lukuvuoden 2018-2019 alussa, kun kahdeksan opiskelijaa ottavat uudet lukiolaiset vastaan tutoreina. Nämä opiskelijat saivat perehdytyksen tehtäväänsä toukokuussa 2018. Tutori on vastuuntuntoinen opiskelija, joka haluaa ohjata ja opastaa uutta lukiolaista. Tutortoiminta kohottaa yhteishenkeä, helpottaa lukioon tutustumista ja parantaa oppimisilmapiiriä sekä on tärkeä osa opiskelumyönteisen ja osallistavan koulukulttuurin rakentamisessa.