Suositeltu artikkeli

Sisäilmatiedote 16.8.2018

Kesällä 2018 tehdyt toimenpiteet

A-talo

A-talossa on tehty ON-line mittaus kesä-elokuussa. Mittauksessa selviävät lämpötilat, kosteudet, painesuhteet, VOC-pitoisuudet ja hiilidioksidiarvot. Mittausta jatketaan vielä syksyn mittaan. Sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen, joten on hyvä, että aineistoa on vaihtelevista olosuhteista.
Mittaustulokset tähän mennessä ovat osoittaneet, että ilmanvaihto toimii.  Rakennus ja rakennustekniikka ovat hyvässä kunnossa. Tutkimus ei anna aihetta lisätoimenpiteille.

B-talo
Käytävän ikkunat toisessa kerroksessa on vaihdettu.
Musiikkiluokan lattia on purettu ja uusittu, seinäpinnat maalattu ja akustiikkalevyt uusittu.
Ilmanvaihtoa on lisätty ja se on varustettu lämmön talteenotolla. Valaisimet on myös uusittu.
Kotitalous- ja tekstiililuokat on tiivistetty ulkovaippaa vasten ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa Ardex -ohjeiden mukaisesti. Työ valmistui heinäkuun lopussa.  Korjausmenetelmän toimivuus tarkastettiin kaasumerkkiainekokeella.  Rakennuksen rakentamisajankohtaan nähden korjausmenetelmä toimii.
Tiloissa on suoritettu tehostettu siivous. Myös yläpinnat on puhdistettu.  Ilmanvaihto käy täysillä vuorokauden ympäri.

Koska korjaustoimenpiteet valmistuivat juuri ennen koulun alkua, saattaa ilmassa vielä olla korjaustöistä peräisin olevia hiukkasia.

Yleistä
Ikkunat voidaan vapaasti avata, mikäli tuntuu siltä, että happi loppuu tilassa.  Olisi suotavaa, että oppilaat viettäisivät välitunnit mahdollisimman paljon ulkona. Voimakkaiden hajusteiden käyttöä tulisi myös välttää.

Korjaustoimenpiteiden vaikutusta seurataan kaiken aikaa.  Seuraava tiedote annetaan viikolla 42.

Lisätietoja antavat:

Rakennusterveysasiantuntija Kari Yli-Muilu, puh: 040 195 5644, sähköposti: kari.yli-muilu@baumedi.fi

Terveystarkastaja Johanna Holmberg, puh: 040 700 3275, sähköposti: johanna.holmberg@symi.fi

Rehtorit

TUTORIT ALOITTAVAT

Lukion tutortoiminta käynnistyy lukuvuoden 2018-2019 alussa, kun kahdeksan opiskelijaa ottavat uudet lukiolaiset vastaan tutoreina. Nämä opiskelijat saivat perehdytyksen tehtäväänsä toukokuussa 2018. Tutori on vastuuntuntoinen opiskelija, joka haluaa ohjata ja opastaa uutta lukiolaista. Tutortoiminta kohottaa yhteishenkeä, helpottaa lukioon tutustumista ja parantaa oppimisilmapiiriä sekä on tärkeä osa opiskelumyönteisen ja osallistavan koulukulttuurin rakentamisessa.

Roosa, Jenny och Roosa vann videotävlingen

Karjaan lukion toisen vuoden opiskelijat Roosa Malmgren, Roosa Tenhunen ja Jenny Tynkkynen voittivat Suomen ruotsinopettajat ry:n  ja Kulturkontakt Nordin järjestämän videokilpailun Kocka på svenska. Tytöt kuvasivat mokkapalojen valmistusvaiheet kännykkäkameralla, jonka tueksi tarvittiin välillä myös tuoli ja astianpesuainepullo,

Hauskan videon voit katsoa tästä