Projektit

Berliini, Saksa

2019-10-23 Berliinin-matkalaiset

Berliini-projekti on historian ja saksan kielen yhteisprojekti. Tarkoituksena on tutustua Saksan kieleen, kulttuuriin ja historiaan ja päästä tutustumaan paikkoihin, joita on käsitelty oppitunneilla. Projekti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua Saksan historiaan. Painopisteenä Saksan historia 1900-luvulla, erityisesti toisen maailmansodan aika ja kylmä sota, vanhempaa historiaa unohtamatta. Saksaa opiskelleilla on tilaisuus päästä harjoittelemaan kielitaitoaan käytännössä ja myös itse nähdä Berliinin tärkeimmät nähtävyydet, joista on keskusteltu oppitunneilla. Matka voi myös innostaa saksan kielen opintoihin. Berliini-projekti järjestetään noin joka toinen vuosi, viimeksi syksyllä 2019.

Liikkuva opiskelu

2019-11-04 Liikkuva opiskelu -logo

Karjaan lukio on lukuvuonna 2019-2020 mukana Liikkuva opiskelu -hankkeessa, jonka tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja edistää opiskelukykyä. Tavoitteena on lisätä mahdollisimman monen lukiolaisen liikkumista koulupäivän aikana. Lukuvuoden aikana opiskelijoille tarjotaan mm. välituntiliikuntaa, teemapäiviä sekä mahdollisuutta osallistua ohjattuun liikuntaan koulupäivän jälkeen. Mukana ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa on liikuntatutoreina toimivia opiskelijoita. Hankerahoituksen avulla on hankittu myös erilaisia liikuntavälineitä opiskelijoiden käyttöön.

Vuosi yrittäjänä

2017-05-17 Meyers ryhmä

Yrittäjäprojektissa opiskelija perustaa yksin tai ryhmässä yrityksen lukuvuoden ajaksi ja oppii käytännössä, miten yritys perustetaan ja miten sitä hoidetaan. Opiskelijat hoitavat yritystoimintansa lisäksi yritykseen liittyvät käytännön asiat kuten rahaliikenteen ja kirjanpidon. Projektin lopuksi tehdään tutustumisretki johonkin yritykseen. Rahoitus projektiin on saatu Karjaan-Pohjan Säästöpankkisäätiöltä. Vuosi yrittäjänä järjestetään joka toinen lukuvuosi, seuraavan kerran 2020-2021.

Makana10, Etelä-Afrikka

2019-03 RSA nuoret

Makana10-projektin tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiuksia toimia kansainvälisissä yhteyksissä, ottaa vastuuta yhteisistä asioista ja tutustua ennakkoluulottomasti erilaisiin oloihin. Teemoina ovat myös globaalit ongelmat, kuten eriarvoisuus, köyhyys ja väestönkasvu. Makana10:ssä on mukana kolme raaseporilaista eri asteiden koulua ja kolme vastaavaa koulua Makanassa, Etelä-Afrikan tasavallassa. Raaseporilaiset koulut suunnittelevat yhdessä teemoihin liittyvää toimintaa ja vierailuja koulujen välillä sekä jakavat kokemuksiaan ja tietojaan. Makana10 järjestetään noin kolmen vuoden välein, viimeksi lukuvuonna 2018-2019.

Ambassador School

Ambassador School -logo

Ambassador School on  Euroopan parlamentin projekti, jossa koulut ja opiskelijat syventävät tietämystään Euroopan unionista ja sen toiminnasta.  Suomessa projektia hallinnoi HYOL (Historian opettajien liitto). Hankkeen tarkoituksena on lisätä koulujen tietoisuutta Euroopan unionista ja tuoda nuoria lähemmäs unionin toimintaa ja poliittista keskustelua. Käytännön toteutus kouluissa on vapaasti valittavissa. Lukuvuonna 2018-2019 Karjaan lukion opiskelijat tutustuivat EU:n jäsenmaihin ja tekivät esityksiä oppitunneille. Tämän lisäksi EU:sta kiinnostuneet ovat työstäneet omia projektejaan EU:sta ja sen toiminnasta.

Antiikista robotiikkaan – opettajien projekti

Karjaan lukion Erasmus+ KA1 -projekti Antiikista robotiikkaan – uusia tuulia lukioon perustuu uuteen lukiolakiin ja lukion opetussuunnitelmaan, jotka korostavat oppiaineet ylittävää oppimista ja opetusta. Projektiin osallistuvat opettajat Pekka Hurskainen, Marjo Kari, Antti Korpinen, Eero Lehikoinen, Eira Merenmies ja Micaela Morero, jotka osallistuvat eri kursseille ympäri Eurooppaa. Päämääränä on tuottaa uudenlaista oppimista ja ylittää oppiainerajoja. KA1-projektin rahoitus on saatu vuosille 2018-2020.

Aiempia projekteja Karjaan lukiossa

CERN, Sveitsi

cern

Cern-tiedeprojektissa 2016 opiskelijat perehtyivät hiukkaskiihdyttimien toimintaan ja hiukkasfysiikan tutkimukseen. Projekti toteutettiin yhteistyössä kolmen espoolaislukion kanssa. CERN-tiedeleiriin valmistauduttiin etsimällä tietoa internetistä ja vierailemalla kahdesti Helsingin yliopistolla fysiikan laitoksella. Projektiin sisältyi tiedeleiri Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa CERNissä (Genevessä) marraskuussa 2016. Lue juttu Etelä-Uusimaasta s.7

Kavarex, Italia

Kavarex-projekti oli yhteistyöhanke pohjoisitalialaisen Nuccia Casula Varesen ja Karjaan lukion välillä. Projektiin sisältyi matka Vareseen ja toimiminen isäntänä vareselaisten vieraillessa Karjaalla. Kavarex järjestettiin Karjaan lukiossa kolmesti, viimeksi 2018. Yhteistyöhanketta jatkaa Ekenäs Gymnasium.